fbpx
CoronavirusKLMMaatschappijenNieuwsNL NieuwsOpmerkelijk

Wederom geen KLM-passagiersvluchten welkom in Hongkong

Tot 1 mei mag KLM geen passagiers naar Hongkong vliegen wegens een verbod, ingesteld door de nationale autoriteit. KLM zou de lokale coronaregels hebben overtreden.

Dit meldde een KLM-woordvoerder aan nieuwsmedium nu.nl. Vorig jaar werd er ook al een verbod op passagiersvluchten naar Hongkong ingesteld. Nu meldt KLM dat tot 1 mei wederom geen passagiers naar Hongkong mogen vliegen met KLM. Normaliter voert KLM meerdere reguliere lijnvluchten uit naar Hongkong. Terugvluchten met passagiers zijn nog wel mogelijk.

Afgelopen vrijdag zat een transferpassagier uit Zwitserland, die bij vertrek op Schiphol door KLM gecheckt is op de juiste documenten, aan boord van een KLM-vlucht. Een van de eisen die dan gesteld wordt, is dat expliciet moet worden aangegeven dat het testonderzoek moet zijn uitgevoerd door een ISO-gecertificeerd laboratorium. Deze gegevens staan op de testverklaring zelf, maar de Hongkongse autoriteiten eisen dat hiervan een separaat document moet worden overlegd. KLM heeft dit niet op deze wijze gecontroleerd en daarom kon de passagier bij aankomst niet de juiste papieren laten zien, zo meldt een woordvoerder van KLM aan Up in the Sky. “Dit is een goed voorbeeld van hoe complex het voor passagiers is om te voldoen alle lokale eisen en regelgeving en dit te controleren.”

Daarnaast werd een andere passagier positief getest op COVID-19, ondanks de negatieve testverklaring. Een hoogst uitzonderlijk geval, zo meldt KLM.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button