fbpx
Air France-KLMAirlinesKLMMaastricht AirportMaatschappijenNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegvelden

Lichaam gevonden in landingsgestel op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft vandaag bekendgemaakt dat er een lichaam is gevonden in het landingsgestel van een KLM-toestel afkomstig uit het Nigeriaanse Lagos.

De forensische opsporing en de Brigade Politie & Beveiliging Schiphol is een onderzoek gestart om de identiteit en doodsoorzaak van het slachtoffer vast te stellen.

Het komt helaas vaker voor dat verstekelingen zich verstoppen in het landingsgestel van vliegtuigen. Afgelopen februari vond de Marechaussee op Maastricht Airport een 16-jarige Keniaanse jongen in het landingsgestel van een vlucht uit Londen. Die overleefde de reis gelukkig wel doordat de kruishoogte ‘slechts’ 19.000 voet was. Bij de vlucht uit Lagos zal de kruishoogte een stuk hoger hebben gelegen. Een gemiddeld mens kan op een hoogte van bijvoorbeeld 20.000 voet 30 minuten bij bewustzijn blijven. Daarboven neemt de tijd snel af.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button