fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsRoutes en Bestemmingen

Na 400 dagen weer samen door “travel bubble”

Qantas, Jetstar en Air New Zealand voeren sinds vandaag weer quarantaine vrije vluchten uit tussen Australië en Nieuw-Zeeland. De emoties liepen hoog op nadat vrienden en familie meer dan een jaar van elkaar gescheiden waren.

Jetstar had de grote eer. Na 400 dagen vertrok vlucht JQ201 van Sydney naar Auckland. Test- en vaccinatiebewijzen zijn niet nodig, maar het unieke aan deze vlucht is dat passagiers niet meer verplicht in in quarantaine moeten voor twee weken. Na het begin van de coronapandemie namen de Nieuw-Zeelandse en Australische overheid sterke maatregelen tegen het virus. Iedereen zonder Nieuw-Zeelands paspoort mocht bijvoorbeeld het land niet meer in zonder goede verklaring. Kiwi’s die toch terug kwamen moesten twee weken verplicht in een quarantainehotel op eigen kosten. Australië en Nieuw-Zeeland zijn altijd nauw met elkaar verbonden geweest en veel families zijn verspreid over de twee landen. De opluchting was daarom groot nadat sommigen familieleden elkaar al meer dan één jaar niet meer hadden gezien. De maatschappijen zijn hoopvol en alle drie zien de luchtvaartsector herstellen. Zo kondigde de CEO van Qantas laatst aan alle A380’s terug in dienst te nemen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button