fbpx
BoeingKLMMaatschappijenNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkSchiphol AirportVeiligheid

Gloednieuwe KLM 777 start pushback mét passagiersbrug

Een gloednieuwe Boeing 777 van KLM is onlangs zijn taxirit begonnen terwijl de passagiersbrug nog vast zat aan het toestel. De schade lijkt op het eerste ogenblik mee te vallen.

De passagiersbrug, ook wel slurf genoemd, lijkt door het platformpersoneel vergeten. De brug zat nog aan het toestel vast toen de pushback begon. De passagiersbrug zat niet aan de voorste deur gekoppeld, wat normaal is, maar aan een deur boven de vleugel. Vandaar dat er schade is aan de gloednieuwe romp van de 777.

Volgens Schipholregio.nl zou het gaan om een nieuwe 777-300ER, dus om de PH-BVV. KLM ontving deze twee 777’s pas afgelopen maand. Ze moeten de capaciteit die verloren is gegaan door de uitfasering van de 747 opvangen. Het toestel wordt momenteel alleen ingezet voor vrachtvluchten en dus raakte er niemand gewond, ook geen grondpersoneel.

KLM is inmiddels om een reactie gevraagd, dit bericht kan worden aangevuld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button