fbpx
DefensieMilitairNieuwsNL Nieuws

Koninklijke Luchtmacht helpt blussen bosbrand in België

De Koninklijke Luchtmacht heeft twee Chinook-transporthelikopters ingezet om een grote brand te blussen vlak over de grens bij de Brabantse plaats Zundert. De brand heeft al zo’n 200 tot 300 hectare van een militair terrein, Groot Schietveld, in zijn greep. Samen met de Belgische brandweer zetten de Chinooks zich in om het vuur te stoppen.

De helikopters zijn gestationeerd op vliegbasis Gilze-Rijen. Daar vertrekken de Chinooks met een bambi bucket, een grote oranje zak waar water in vervoerd kan worden. Zo’n bucket kan tot wel 10.000 liter water in één keer meenemen en inzetten om de brand te bestrijden. Mocht er meer hulp vanuit Nederland nodig zijn, staan de Chinooks klaar om te helpen.

Chinook in actie ©Media Centrum Defensie

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button