fbpx
CoronavirusNieuwsOpmerkelijk

Vanaf maandag vliegverbod voor India

Vanaf maandag 26 april om 18.00 uur geldt een vliegverbod voor passagiersvluchten uit India. Dit heeft het kabinet besloten.

Het verbod voor vluchten uit India geldt in ieder geval tot 1 mei 2021. Vrachtvluchten en vervoer van medisch personeel blijft van kracht. Volgens de minister van Volksgezondheid en Welzijn “zijn er te veel onzekerheden over de Indiase mutaties, en wil met dit inreisverbod voorkomen dat Nederland de Indiase hub van Europa wordt”. Dit advies werd eerder gegeven door het OMT. Ook Duitsland kondigde een verbod voor passagiersvluchten uit India aan. Voor Nederlanders die nu in India zitten, geldt het advies een veilig onderkomen te zoeken.

India wordt op dit moment zwaar getroffen door corona, dit komt vooral door de nieuwe mutatie van het virus. Dit heeft ertoe geleid dat de druk op de ziekenhuizen heel hoog is. Voor de vierde dag op rij had India het hoogste aantal nieuwe corona besmettingen (350.000) en werden er bijna 3.000 coronadoden gemeld.

Job Kolsteeg

Redacteur. Job studeert binnenkort Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam en heeft van jongs af aan al een passie voor de luchtvaart. In zijn vrije tijd is hij regelmatig aan het zweefvliegen op vliegveld Hilversum.

Gerelateerde artikelen

Back to top button