fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsNieuws

In juni weer naar Spanje met corona-certificaat

De Spaanse staatssecretaris van toerisme wil buitenlandse bezoekers toelaten met een certificaat waarin bewijs staat van vaccinatie, negatieve test of dat de reiziger onlangs hersteld is van Corona.

Fernando Valdés, de Spaanse staatssecretaris van toerisme, zei tijdens de World Travel & Tourism Council summit in Mexico, dat een programma waarbij toeristen kunnen aantonen dat ze zijn ingeënt, negatief getest of onlangs hersteld zijn van het virus. Fundamenteel zijn om reizigers zekerheid te bieden. Spanje is van plan om een pilot te houden met het digitale certificaat in mei. Het populaire vakantieland zou dan in juni er klaar voor zijn om de eerste toeristen te ontvangen. Het uitrollen van vaccines voor de 47 miljoen tellende bevolking begint goed op gang te komen. Ongeveer 8,5% van de totale bevolking is al volledig ingeënt en 70% moet volledig gevaccineerd zijn aan het eind van deze zomer. Dit vertegenwoordigd volgens Valdés een voor en na vergeleken met de situatie van vorig jaar toen er nog geen vaccines beschikbaar waren. De Franse president Emmanuel Macron gaf vorige week aan in een interview met CBS News om een gelijk soort certificaat in te willen voeren. In Engeland is Boris Johnson zelfs hoopvol om zeventien mei internationaal reizen te herstarten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button