fbpx
BoeingEditors choiceNieuwsNL NieuwsTwente AirportVliegtuigenVliegvelden

Vroegtijdig vertrek Lufthansa 747 nieuwe financiële strop vliegveld Twente

Eén van de drie geparkeerde Boeings 747 van Lufthansa is maandagmiddag alsnog opgestegen van Twente Airport. Het vroegtijdig vertrek van het toestel kost de luchthaven ruim een ton aan gederfde parkeerinkomsten en andere kosten. Deze strop komt nog eens boven op het miljoenenverlies dat de luchthaven vorig jaar leed.

De rechter bepaalde vorige week vrijdag in een kort geding dat drie Duitse Boeing 747’s nog maximaal een jaar op het vliegveld in opslag mochten blijven staan. De luchthaven had een kort geding aangespannen tegen de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), die Twente Airport verbood om na juni 2021 de drie toestellen alsnog te mogen laten opstijgen.

Hoewel de rechtbank Twente Airport uiteindelijk gelijk heeft gegeven, was Lufthansa de afgelopen weken al begonnen met het ‘uitpakken’ van de vliegtuigen uit zogenoemde deep storage.

“Lufthansa was al te ver met het vliegplan, het rooster voor het personeel en andere zaken”, zegt Jan Schuring, algemeen-directeur van Twente Airport bij RTV Oost. “De kosten van het afzeggen zouden in de buurt komen van de resterende parkeeropbrengsten. Dus helaas.” De resterende twee Boeing 747-400 blijven tot uiterlijk juni 2022 op Twente Airport geparkeerd staan.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Sjoerd Looijenga

Redacteur. Na een jarenlange journalistieke carrière in de omroepwereld heeft Sjoerd zich sinds 2019 op zijn andere passie gestort: de wereld van de luchtvaart. Naast Up schrijft hij ook voor Piloot en Vliegtuig en het AOPA-magazine.

Gerelateerde artikelen

Back to top button