fbpx
Historische LuchtvaartLiefhebberNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenSchiphol AirportVliegtuigenVliegvelden

DC-3 van Dutch Dakota Association terug op Schiphol

Na de verhuizing naar Lelystad Airport in 2016 en het tijdelijke verblijf op vliegbasis Gilze-Rijen is de DDA weer terug op Schiphol.

De Dutch Dakota Association (DDA) had tot 2016 een onderkomen op Schiphol-Oost. Toen het sponsorcontract met de KLM in dat jaar werd beëindigd, moest goedkopere huisvesting worden gezocht. DDA trok toen in bij Stichting Exploitatie Catalina. Met het vertrek van de Nederlandse Catalina naar Amerika, kon de huur van de hangaarruimte niet meer gedeeld worden.

Sinds april van dit jaar konden er bovendien vanwege de coronamaatregelen geen rondvluchten meer worden uitgevoerd met de Douglas DC-3 Dakota. In mei werd het toestel tijdelijk ondergebracht bij de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht op Gilze-Rijen. De DDA werd daarna uitgenodigd door het vliegtuigonderhoudsbedrijf JetSupport op Schiphol-Oost om daar alle activiteiten onder te brengen. Het bedrijf hoopt deze zomer weer rondvluchten te kunnen uitvoeren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button