fbpx
CoronavirusEditors choiceNieuwsNL NieuwsVeiligheidVliegvelden

Europees Parlement stemt in met invoering coronapaspoort

Het Europees Parlement heeft ingestemd met de invoering van een EU-breed coronapaspoort. Met het gratis certificaat kan een reiziger aantonen dat hij is gevaccineerd, onlangs negatief getest is of antistoffen tegen het virus heeft.

Het is de bedoeling dat het bewijs vrij reizen binnen Europa in coronatijd gemakkelijker maakt. In het voorstel mogen lidstaten houders van zo’n certificaat niet verplichten om bij aankomst in quarantaine te gaan of een coronatest eisen, aldus het Europees Parlement.

De lidstaten van de Europese Unie zullen waarschijnlijk binnenkort over het voorstel overleggen. Mocht het voorstel ook op een akkoord kunnen rekenen bij de lidstaten, dan wordt het naar verwachting – uitzonderlijk snel – voor de zomervakantie geïmplementeerd. “Anders schiet het voorstel zijn doel voorbij,” zegt een woordvoerder van het EP tegen NU.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button