fbpx
AirlinesCargoCoronavirusEditors choiceNieuws

Qatar Airways vliegt gratis medische hulpgoederen naar India

Qatar Airways vervoert volgende week maandag gratis 300 ton aan hulpgoederen van over de hele wereld van Doha naar India.

Qatar Airways wil de internationale inspanningen om de tweede golf van Covid-19 in India te bestrijden steunen door gratis medische hulpmiddelen ander materiaal naar het land te vliegen. De gratis vluchten met hulpgoederen zijn onderdeel van het WeQare-initiatief. Vanuit heel de wereld vliegt de maatschappij 300 ton aan hulpmiddelen naar Doha, de hoofdstad van Qatar, vanwaar de goederen in een konvooi van drie vrachtvliegtuigen naar India worden gebracht. De lading zal bestaan uit persoonlijke beschermingsmiddelen, zuurstofflessen en andere essentiële medische hulpgoederen en omvat donaties van particulieren en bedrijven wereldwijd in aanvulling op bestaande cargo-orders.

“De staat van Qatar heeft een lane en bijzondere relatie met India en wij betreuren ten zeerste dat Covid-19 opnieuw een grote uitdaging voor het land vormt.” zegt Akbar Al Baker, CEO van de Qatar Airways Group. “Als één van de wereldleiders op het gebied van cargovluchten, met een uitgebreid internationaal netwerk, staan we klaar om humanitaire hulp te bieden door deze onmisbare voorraden te vervoeren, en het land te helpen om terug te vechten tegen dit afschuwelijke virus. Qatar Airways Cargo heeft al meer dan 20 miljoen dosissen van het Covid-19 vaccin vervoerd voor UNICEF als onderdeel van het vijfjarig Memorandum of Understanding om het Humanitarian Airfreight Initiative van UNICEF te ondersteunen.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button