fbpx
AirlinesCoronavirusMaatschappijenNieuwsNL NieuwsNL Vliegvelden

Kabinet verlengt vliegverboden tot 15 mei

Het kabinet heeft besloten de vliegverboden voor vluchten uit Zuid-Afrika en heel Zuid-Amerika te verlengen tot 15 mei, na een advies van het Outbreak Management Team. Het advies om bij terugkeer in quarantaine te gaan wordt volgens de deskundigen slecht nageleefd. Van een quarantaineplicht is nog geen sprake echter zijn er wel sancties als mensen zich niet houden aan de maatregelen.

Het gaat specifiek om een verbod op vluchtverkeer uit Zuid-Afrika, de Dominicaanse Republiek, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela. Dat verbod gold tot 1 mei, maar wordt dus twee weken verlengd.

Vanaf 15 mei hoopt het kabinet de quarantaineplicht wel politiek geregeld te hebben. Tot die tijd wordt met vliegverboden getracht gevaarlijke coronavarianten buiten de deur te houden.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button