fbpx
CargoDuurzaamheidInnovatieNieuws

Lufthansa Cargo wil efficiënter vliegen met behulp van haaien

In 2022 wil Lufthansa Cargo al haar Boeing 777F’s uitrusten met AeroSHARK. Een structuur van haaienhuid dat de aerodynamica zou verbeteren.

AeroSHARK is een technologie die werd ontdekt in 2018 door onderzoekers van de Harvard. Door het plaatsen van het patroon van haaienhuid op vliegtuigen, wordt de brandstofefficiëntie verbeterd. Lufthansa Cargo wil dit in 2022 toe gaan passen op de Boeing 777F. De oppervlaktestructuur van AeroSHARK bestaat uit ribbels van ongeveer 50 micrometer en imiteert de eigenschappen van haaienhuid. Door AeroSHARK structuur toe te passen wordt de wrijvingsweerstand van het vliegtuig verlaagt. Hoe lager de wrijvingsweerstand van een vliegtuig in de lucht, hoe lager het brandstofverbruik.

Voor de Boeing 777F vrachtvliegtuigen van Lufthansa Cargo, schat Lufthansa Technik een weerstandsvermindering van meer dan één procent. Voor de volledige vloot van tien vliegtuigen betekent dit een jaarlijkse besparing van ongeveer 3.700 ton kerosine en 11.700 ton CO2-uitstoot, wat overeenkomt met 48 afzonderlijke vrachtvluchten van Frankfurt naar Shanghai.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button