fbpx
Historische LuchtvaartNieuwsNL NieuwsType

Op 5 mei Spitfire en B-25 boven Nederland

Op 5 mei heeft Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht de eer om een paar herdenkingsvluchten uit te voeren in het kader van Bevrijdingsdag. Het vliegschema ziet er als volgt uit:

Op dinsdag 4 mei gaan de Supermarine Spitfire en de North American B-25 Mitchell zich voorbereiden op de volgende dag. De toestellen gaan circuitvliegen rondom vliegbasis Gilze-Rijen. Er worden 3 à 4 lokale vluchten per toestel verwacht, gespreid over de dag.

Op 5 mei bevrijdingsdag gaat de KLu Historische vlucht de herdenkingsvluchten uitvoeren. De vlucht heeft twee aandachtspunten: Defilé Wageningen en Bevrijdingspop Haarlem. Een B-25, DHC-2 Beaver, drie T-6 Texan’s en twee Piper Cub’s zullen Defilé Wageningen overvliegen. De verwachte aankomsttijd is 12:00. Daarna zal de B-25 om 13:20 Bevrijdingspop Haarlem overvliegen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button