fbpx
BoeingCargoIncidentenNieuwsOnderwerpenPiloten en CrewRoutes en BestemmingenTypeVeiligheidVliegtuigen

DHL 757 vliegt zonder cabinedruk naar Boedapest

Een Boeing 757 van DHL vloog opmerkelijk laag van Leipzig naar Boedapest. Ditzelfde toestel stond al tijdelijk aan de grond nadat de vrachtdeur openging tijdens een eerdere vlucht.

Op de data van Flightradar24 is te zien dat de vlucht niet boven de 10.000 voet is gekomen. Dit kan erop duiden dat de vlucht is uitgevoerd zonder de cabine op druk te brengen. Onder de 10.000 voet is er namelijk nog genoeg zuurstof voor passagiers en crew. De vlucht is waarschijnlijk op lage hoogte uitgevoerd omdat het toestel nog beschadigd is door een eerder incident afgelopen februari. Toen openende de cargodeur volledig (foto’s) tijdens de klim uit Leipzig en vielen er brokstukken neer in de buurt van het vliegveld. Niemand raakte gewond en de lading bleef onbeschadigd. Na een noodlanding op Leipzig bleef het toestel hier aan de grond. De Duitse autoriteiten zijn nog steeds bezig met een onderzoek naar het ongeval. Waarom de 757 naar Boedapest werd gevlogen is nog onbekend. Wat wel duidelijk is dat er nog het een en ander moet gebeuren voordat het toestel weer op normale hoogte mag vliegen. Een vlucht uitvoeren met dit type toestel onder de 10.000 voet is een uitzondering en komt niet vaak voor.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button