fbpx
CoronavirusNieuwsRoutes en BestemmingenVeiligheid

Australië wil eigen burgers in gevangenis bij terugkomst uit India

In Australië wordt de regering voor de rechter gesleept vanwege het verbod voor burgers om vanuit India naar hun eigen land terug te keren.

Ongeveer 9.000 Australiërs bevinden zich momenteel in India, waaronder 900 kinderen en kwetsbaren. Onlangs kondigde de Australische regering – net als veel andere landen – een inreisverbod voor reizigers uit India aan.

Onder het reisverbod is ook repatriëring niet mogelijk. Via een wettelijke regeling is het nu illegaal voor Australische burgers om überhaupt te proberen thuis te komen. Sterker nog, als burgers dat wel proberen worden ze gestraft met een boete van omgerekend ruim 40.000 euro en/of een gevangenisstraf van vijf jaar.

Een 73-jarige Australiër, die momenteel gestrand is in Bangalore, sleept de regering daarom voor de rechter. Volgens hem is het verbod een onjuiste machtsuitoefening. Hij reisde vorig jaar – voor de eerste serie reisrestricties – al naar India en is er net als veel andere Australiërs vanwege geannuleerde vluchten nog altijd niet in geslaagd terug te reizen. Net als veel andere Australiërs vraagt hij zich af wat de waarde van een Australisch paspoort nog is als er niet mee naar Australië te reizen is.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button