fbpx
CargoDefensieEditors choiceMilitairNieuwsNL NieuwsVliegtuigen

Nederlandse KDC-10 brengt medische hulp naar India

Landen van de European Air Transport Command (EATC) organiseren verschillende transporten van medische hulpgoederen voor India. Een van de missies zal worden gevlogen met een KDC-10 van de Nederlandse luchtmacht.

De EATC voert momenteel verschillende missies uit in opdracht van Duitsland, Italië en Luxemburg. Op 1 mei vervoerde een Duitse A350 zuurstofmachines naar New Delhi. Twee dagen later volgde een Italiaanse C-130J. Op 5 en 6 mei worden twee Duitse missies met een A400M uitgevoerd. Deze brengen eveneens zuurstofapparatuur naar India.

Komende maandag plant de EATC een transport van medische hulpgoederen naar India. Dit transport wordt met een Nederlandse KDC-10 gevlogen vanuit Luxemburg.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button