fbpx
NieuwsNL NieuwsNL VliegveldenSchiphol AirportVliegvelden

Polderbaan vanaf volgende week weer in gebruik

Na bijna vier maanden dicht te zijn geweest kan de langste landingsbaan van Schiphol binnenkort weer gebruikt worden. De Polderbaan werd in januari afgesloten voor het luchtverkeer. Tijdens deze periode heeft de baan een grote onderhoudsbeurt gekregen.

Werkzaamheden

Tijdens de sluiting zijn er veel werkzaamheden verricht aan de baan. Zo werd het baanoppervlak compleet vernieuwd. Daarvoor was ruim 150.000 ton asfalt nodig. Ook werd er nieuwe bekabeling aangelegd voor de nieuwe LED-baanlampen. Het ILS-systeem kon ook op vervanging rekenen.

Kalibratie

Om de baan vrij te kunnen geven zal een Cessna Citation, met registratie PH-LAB, meerdere kalibratie vluchten uitvoeren. Deze vluchten zullen het nieuwe ILS-systeem verifiëren. Hiervoor zal het toestel meerdere naderingen uitvoeren.

Hoe deze werkzaamheden eruit zagen ziet u hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button