fbpx
FinancieelNieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Sloop Berlin-Tegel kost miljoenen euro’s

Eerder deze week werd de luchthaven Berlin-Tegel officieel gesloten. Hiermee komt er een eind aan een trouwe dienst van 115 jaar. Alle vluchten zijn nu welkom op de nieuwe luchthaven, Berlin-Brandenburg. Het luchthaventerrein van Tegel moet omgebouwd worden tot een moderne, nieuwe woonwijk. Om dat te kunnen realiseren zal de hele luchthaven met de grond gelijk worden gemaakt. De slopenwerkzaamheden komen met een aardig prijskaartje. De ontmanteling zal ruim zes miljoen euro gaan kosten.

Ontmanteling

Vanwege de lage passagiersaantallen van het afgelopen jaar, kon de luchthaven al eerder beginnen met het afbouwen van de infrastructuur. Deze eerste werkzaamheden waren relatief klein aangezien de luchthaven operationeel moest blijven. Het zware werk kan nu, na de officiële sluiting, echt beginnen. Alle operationele ruimtes zoals de verkeerstoren, worden in de aankomende drie maanden ontmantelt. Ook een Boeing 707 die geparkeerd stond op de luchthaven wordt ontmanteld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button