fbpx
NieuwsNL NieuwsNL VliegveldenRotterdam The Hague

Rotterdam Airport gaat dit jaar flink verbouwen

Rotterdam The Hague Airport gaat wordt dit jaar flink verbouwd. Zo mogen er tussen 29 november en 5 december geen vliegtuigen landen of opstijgen vanwege de verbouwing.

Naast de verbouwingen van de nieuwe vertrekhal en brandweerkazerne vorig jaar, wordt dit jaar Rotterdam Airport opnieuw veranderd. Er staat onder meer groot onderhoud gepland aan de intersecties van de start- en landingsbaan evenals een grote renovatie aan de hoofd-taxibaan ‘Victor’. Ook vinden er vervangingswerkzaamheden plaats aan de naderingsverlichting van de start- en landingsbaan 06/24 . Daarnaast komt er vanaf de zomer parallel een nieuw zonnepark met 34.000 zonnepanelen naast de baan neergelegd.

Naast het vervangen van het asfalt toplaag van de baan, zal de taxibaan randverlichting, baanborden en alle daarbij behorende bekabeling vernieuwd worden. Hierdoor zal de start- en landingsbaan In de week van 29 november 07.00 lokale tijd tot en met 5 december 2021 23.00 gesloten zijn. Helikoptervluchten zullen nog wel plaatsvinden.

De onderstaande afbeelding weergeeft de verbouwingsschema van Rotterdam Airport voor 2021:

© Rotterdam The Hague Airport

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button