fbpx
CoronavirusMaatschappijenNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenRoutes en BestemmingenVliegvelden

Kabinet verlengt vliegverboden opnieuw

Het kabinet heeft besloten om de bestaande vliegverboden te verlengen. Deze verboden gelden onder meer voor Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Deze verboden zouden oorspronkelijk aflopen op 15 mei. Dat wordt nu verlengd naar 1 juni. Het kabinet hoopte al eerder om de vliegverboden op te kunnen heffen en een quarantaineplicht in te stellen. Het is nog niet gelukt om deze verplichting wettelijk te regelen.

Ondanks dat het een vliegverbod genoemd wordt, blijft het toegestaan voor maatschappijen om tussen Schiphol en de hoog risicolanden te vliegen. Het gaat hier om een verbod voor een specifieke groep passagiers. Alle inwoners van de EU zijn niet welkom op deze vluchten. Door deze maatregelen zouden de besmettelijkere virusmutanten geen kans hebben om Europa binnen te komen.

De wettelijke onderbouwing voor de quarantaineplicht ligt inmiddels bij de Tweede Kamer. Wanneer het daar aangenomen wordt, moet de Eerste Kamer ook nog instemmen voordat het van kracht kan worden. Tot die tijd zal het vliegverbod verlengd moeten worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button