fbpx
BoeingNieuwsVeiligheidVliegtuigen

Fout in Boeing 737 Classic vereist inspecties

De FAA meldde afgelopen vrijdag dat er 143 Boeing 737 classic-vliegtuigen moeten worden gecontroleerd op mogelijke draaddefecten.

De 737 Classic is een oudere generatie van meer dan twee decennia oud. Volgens de FAA zijn er wereldwijd 1.041 vliegtuigen van de 737-300, -400 en -500 Classic serie getroffen door het probleem. Veel van deze toestellen zijn momenteel buiten dienst wegens COVID-19 of andere problemen.

Het defecte draadje kan onopgemerkt blijven door de autothrottle-computer en een veiligheidsrisico vormen. De FAA vaardigt hiervoor een luchtwaardigheidsrichtlijn (Airworthiness Directive) uit voor maatschappijen. De richtlijn is bedoeld om te verifiëren dat de flap synchro-draad, die een rol speelt in de werking van het auto-throttle systeem van het vliegtuig, veilig is aangesloten op een veiligheidssensor.

De nieuwere 737 MAX en 737 NG vallen niet onder deze Airworthiness Directive. Eerder hadden deze moderere toestellen al een elektriciteitsprobleem, maar dat is opgelost en goedgekeurd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button