fbpx
AirlinesCoronavirusMaatschappijenNieuws

CEO Virgin Australia: “Grenzen moeten dit jaar weer open”

Volgens het openingsplan van de Australische overheid gaan de grenzen van het land pas halverwege 2022 weer open. Dit zou een grote impact hebben op het toerisme en Virgin Australia pleit dan ook voor een “risicovollere” aanpak.

Leren leven

Volgens de CEO van Virgin Australia, Jayne Hrdlicka, moet de Australische overheide “leren leven” met het virus. De uitdagingen die dit met zich meebrengt moeten worden geaccepteerd. Ze zegt hierover het volgende:

“We moeten de grenzen open krijgen voor onze eigen gezondheid en voor de economie,” – “We vergeten dat we in de loop der jaren met veel virussen en uitdagingen hebben leren leven, en de regering moet hiermee leren leven en wel eerder dan juni 2022.”

Verder voegt ze daar het volgende aan toe:

“We zullen allemaal zieker worden dan we in het verleden ooit zijn geweest, omdat we niet worden blootgesteld aan de virussen en uitdagingen waarmee de rest van de wereld te maken heeft.”

Polarisatie

Jayne Hrdlicka’s bijdrage aan het steeds meer gepolariseerde grens-debat komt in het kielzog van de discussie. De Australische overheid heeft onlangs aangegeven dat zij de internationale grenzen van Australië tot halverwege 2022 gesloten wil houden. Dit hoewel er steeds meer aanwijzingen zijn dat het overgrote deel van de Australische bevolking tegen eind 2021 gevaccineerd zal zijn.

Uit een recente pol van Sky News blijkt dat 73% van de Australische bevolking er vrede mee heeft dat de grenzen tot 2022 gesloten blijven. Het andere deel wilt dat de opening van de grenzen inherent loopt met de vaccinatiegraad. Maar de regering heeft haar ogen gericht op het winnen van de volgende verkiezingen. Hierbij zal de overheid naar de stem van de meerderheid luisteren. Daardoor zullen de grenzen nog wel even dichtblijven.

Australische minister David Littleproud meldde in een radio-interview het volgende:

“Wij hebben geen haast met het openstellen van de grenzen totdat wij die zekerheid hebben. De regering laat zich adviseren door de Chief Medical Officer, niet door CEO’s van bedrijven.

“Als je naar ons (Australië) kijkt in vergelijking met de rest van de wereld, zou ik op dit moment nergens anders willen zijn.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button