fbpx
AchtergrondHistorische LuchtvaartMaastricht AirportNaast het nieuwsVideo

Terugblik: hoe Maastricht Aachen Airport er vroeger uitzag

Maastricht Aachen Airport is tegenwoordig de op twee na grootste vrachtverkeer-luchthaven van Nederland. Om aan de commerciële groei van de jaren 60 te kunnen voldoen werd een nieuwe terminal geopend. En dat, zag er zo uit;

Het jaar is 1969. Vanuit Maastricht Aachen Airport, toen nog Luchthaven Zuid-Limburg, vertrokken dagelijks meerdere nationale en enkele internationale diensten. Om aan de mee te gaan met groei moest de veel te kleine terminal die er toen stond worden vervangen. Daarom werd een nieuwe terminal gebouwd die meer passagiers aan kon. Deze terminal lag dichtbij de baan en het uitzicht was dan ook adembenemend. Deze video ademt dan ook ouderwetse luchtvaart:

© Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button