fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsNieuwsTravelVeiligheid

IATA: Vaccinaties beste manier om grenzen te heropenen

Het toelaten van gevaccineerde reizigers zou volgens IATA wereldwijd de beste methode moeten zijn om grenzen te heropenen.

De International Air Transport Association (IATA) juicht het groeiend aantal landen toe dat hun grenzen open stelt voor gevaccineerde reizigers. De meest recente gegevens van IATA laten zien dat al meer dan 20 landen beperkingen voor gevaccineerde reizigers geheel of gedeeltelijk hebben opgeheven. De vereniging voor wereldwijde luchtvaart is groot voorstander van onbeperkte toegang voor gevaccineerde reizigers. In gevallen waar vaccinatie niet mogelijk is, moet toegang tot quarantainevrij reizen worden aangeboden via gratis Covid-19 tests. Willie Walsh, directeur-generaal van IATA zei het volgende:

“Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat vaccinatie niet alleen mensen beschermt, maar ook het risico op COVID-19-overdracht drastisch vermindert. Dit brengt ons dichter bij een wereld waarin vaccinatie en testen de vrijheid bieden om zonder quarantaine te reizen. Duitsland en ten minste twintig andere landen hebben al een belangrijke stap voorwaarts gezet in het heropenen van hun grenzen voor gevaccineerde reizigers. Dit zijn goede voorbeelden die andere snel zouden kunnen volgen.”

Eerste versoepelingen voor gevaccineerde een feit

Duitsland heeft als een van de eerste Europese landen de quarantaineplicht geschrapt voor reizigers uit ongeveer 100 landen. Voor hen volstaat een vaccinatiebewijs, negatieve test of een bewijs van recente besmetting om het land binnen te komen. De Europese Unie heeft gisteren aangekondigd dat het inreisverbod voor gevaccineerde reizigers buiten de EU wordt afgeschaft. De EU zal reizigers toe laten die gevaccineerd zijn met een goedgekeurd vaccine door de eigen toezichthouders of de World Health Organisation (WHO). Hieronder vallen bijvoorbeeld: Pfizer-BionTech, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca en Sinopharm. Ook is er een noodrem inbegrepen in het plan. Mocht het aantal coronagevallen weer sterk toenemen dan kan de Unie meteen beperkingen herinvoeren.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button