fbpx
CoronavirusNieuwsOpmerkelijkRoutes en Bestemmingen

Oostenrijk verbiedt opnieuw vluchten uit het VK

Terwijl wereldwijd vliegverboden langzaam worden opgeheven trapt Oostenrijk op de rem. Uit angst voor de Indiase variant die in het VK heerst gaat Oostenrijk vluchten weren uit het VK.

Vliegverbod

Het Europese land verbood eerder in december rechtstreekse vluchten van en naar het VK. Het verbod werd op 21 maart opgeheven, toen het Verenigd Koninkrijk zich uit de lockdown begon te werken. Het nieuwe verbod wordt van kracht op 1 juni en heeft impact op de vluchten van onder meer Austrian Airlines, British Airways, Ryanair en easyJet.

Volgens richtlijnen van het Oostenrijkse ministerie van Volksgezondheid mogen alleen Oostenrijkse burgers het land binnen. Alle nieuwkomers moeten aantonen dat zij zijn ingeënt, dat zij in de afgelopen zes maanden zijn hersteld van Covid of dat zij een negatieve test hebben ondergaan.

Rode lijst

Wat eerder al bleek was dat er ondanks dat India op de rode lijst van het VK staat, er toch veel vluchten aankomen in het VK vanuit India. Ondanks de plaatsing op de rode lijst heeft het VK geen officieel vliegverbod ingevoerd voor vluchten van en naar India. Dit werd wel gedaan bij elf andere landen (zoals Brazilië) die ook op de rode lijst in het VK staan.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Emiel Meels

Redacteur. Naast het schrijven voor Up studeert Emiel Aviation Operations aan de HvA. Hij heeft van jongs af aan een brede interesse in de luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button