fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsRoutes en BestemmingenVideoVliegvelden

Breeze Airways voor het eerst de lucht in | Video

Breeze Airways heeft donderdag haar inaugurele vlucht uitgevoerd. De maatschappij vloog van Tampa (Florida) naar Charleston (South Carolina).

Breeze Airways’ eerste vlucht werd onder nummer MX1 uitgevoerd met een Embraer E195. Vooraf aan de vlucht vond een kleine ceremonie plaats waar onder meer CEO David Neeleman aanwezig was. Voor Breeze Airways was Neeleman betrokken bij de oprichting van onder meer de succesvolle maatschappijen JetBlue, WestJet en Azul Airlines.

Zoals gebruikelijk werd de 1 uur en 25 minuten durende eerste vlucht ingeluid met een watersaluut op het vliegveld van Tampa in Florida. De Embraer vertrok vervolgens in de richting van Charleston. Slechts een paar uur na de eerste vlucht was het toestel alweer onderweg naar het noorden van de VS.

Breeze Airways

Na maandenlang wachten, voornamelijk vanwege de coronacrisis, vliegt Breeze Airways nu dus eindelijk. Met elf routes is Charleston voorlopig de belangrijkste hub. Het doel van de maatschappij is om directe vluchten uit te voeren tussen (door andere luchtvaartmaatschappijen) ‘vergeten’ steden. Met kleine vliegtuigen vliegt Breeze daarom op 39 routes, waarbij de maatschappij slechts op acht van die routes concurrentie ondervindt.

Momenteel bestaat de vloot van het jonge Amerikaanse bedrijf nog uit zeven Embraer E190’s en E195’s. Daar komen er nog meer bij. Het belangrijkste vliegtuig van Breeze wordt echter de Airbus A220. Daar bestelde de start-up er begin vorig jaar al 60 van. Onlangs werd bekend dat daar nog eens twintig extra A220’s bij komen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button