fbpx
NieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVeiligheidVliegtuigenVliegvelden

Zwanenburgbaan (18C-36C) vanaf maandag dicht

De Zwanenburgbaan op Schiphol gaat van maandag 31 mei tot en met maandag 21 juni dicht voor onderhoud.

Zwanenburgbaan

Tijdens de drie weken durende onderhoudswerkzaamheden is de start- en landingsbaan (18C-36C) niet beschikbaar voor vliegverkeer. Jaarlijks wordt er regulier onderhoud uitgevoerd aan de Zwanenburgbaan om ervoor te zorgen dat de baan in goede conditie blijft. Er worden herstelwerkzaamheden aan het asfalt en de markeringen uitgevoerd. Ook wordt de hemelwaterafvoer schoongemaakt en geïnspecteerd, de bekabeling en elektra nagelopen en worden omliggende grasvelden gemaaid. Tegelijkertijd zal er ook worden gewerkt aan taxibanen Zulu, Alfa en Bravo aan de westkant van de baan vanwege de voltooiing van het dubbele rijbaanstelsel.

Vliegverkeer

Het vliegverkeer zal tijdens het onderhoud aan de Zwanenburgbaan zoveel mogelijk gebruikmaken van de Kaagbaan (06-24) en de Polderbaan (18R-36L). Tijdens piekmomenten zullen vliegtuigen, afhankelijk van de weersomstandigheden, ook vaker gebruikmaken van de Buitenveldertbaan (09-27) en de Oostbaan (04-22). Deze maand werd de Polderbaan weer in gebruik genomen, nadat deze bijna vier maanden dicht was geweest voor onderhoud. Tijdens de sluiting zijn er veel werkzaamheden verricht aan de baan. Zo werd het baanoppervlak compleet vernieuwd. Daarvoor was ruim 150.000 ton asfalt nodig. Ook werd er nieuwe bekabeling aangelegd voor de nieuwe LED-baanlampen. Het ILS-systeem kon ook op vervanging rekenen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button