fbpx
AirlinesEditors choiceIncidentenNieuwsOpmerkelijkVeiligheid

Amerikaanse maatschappijen stoppen met alcohol aan boord

Zowel Southwest, American en United Airlines stoppen voorlopig met het serveren van alcohol aan boord van vliegtuigen.

De maatregel wordt genomen omdat er de afgelopen tijd steeds meer incidenten plaatsvonden. Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zijn er dit jaar al 2.500 incidenten aan boord gemeld. Daarvan houden 1.900 meldingen overigens verband met de mondkapjesplicht.

Southwest Airlines was de eerste maatschappij die de voorlopige ban op alcoholische drankjes aankondigde. Dit volgde op een vechtpartij die plaatsvond aan boord van een vlucht naar Hawaii. Afgelopen zaterdag werd al bekend dat ook American Airlines geen alcohol aan boord meer zal schenken in economy class. In business class en first class zal nog wel alcohol beschikbaar zijn op American-vluchten.

Deze dinsdag gaf ook United Airlines aan dat onder meer bier en wijn alleen nog op langeafstandsvlucht (van meer dan 1.200 kilometer) zullen worden geschonken. Voor kortere routes biedt de maatschappij geen alcohol aan.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur en algemeen directeur van Up in the Sky. Sytse studeert Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button