fbpx
CoronavirusNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkRoutes en Bestemmingen

Vakantietrend 2021: eerst vaccinatie, dan pas vliegen

Als het aan de Nederlander ligt, gaan we dit jaar op vakantie. Maar toch het liefst in eigen land. Dit geldt overigens ook voor de meerderheid van de Europeanen. Dat blijkt uit een Vakantiemonitor van NBTC.

“Nederlanders zijn ten opzichte van andere nationaliteiten terughoudender om met het vliegtuig op vakantie te gaan”, zegt directeur Jos Vranken van NBTC. De organisatie is sinds vorig bezig met het sentiment te peilen onder Nederlanders. Daaruit komt ook uit dat de helft van de mensen die wél over de grens willen, eerst gevaccineerd willen zijn. “Vaccinaties hebben een steeds grotere invloed op het vakantiegedrag”, constateert het NBTC. In landen als Belgie, Duitsland en Frankrijk spelen vaccinaties een nog grotere rol wat betreft reizen.

Ook vindt het grote deel van de mensen die naar het buitenland wilt, het geen probleem om voor de reis getest te worden. “Opvallend is dat de testbereidheid van Nederlandse vakantiegangers lager is dan die van andere Europese vakantiegangers”, aldus NBTC.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button