fbpx
AirbusNieuwsOpmerkelijkVeiligheid

Snakes on a plane? Qantas’ grote problemen met vliegtuigopslag

Technici van Qantas die de Airbus A380 vloot van de luchtvaartmaatschappij in de Californische Mojave woestijn aan de grond houden, hebben een groot probleem: Ratelslangen maken huis in het landingsgestel!

De luchtvaartmaatschappij verhuisde vorig jaar haar superjumbo vloot naar Victorville voor langdurige opslag. Dit als gevolg van de enorme daling in het luchtverkeer en de opschorting van haar internationale routes. De droogte, hitte en lage luchtvochtigheid maken de locatie ideaal voor de opslag van vliegtuigen. Tegelijkertijd is het ook de ideale omgeving voor ratelslangen en schorpioenen. De beestjes nestelen zich rond de banden en het landingsgestel van de vliegtuigen die aan de grond staan. De Australische luchtvaartmaatschappij is begonnen met het gebruik van een “wheel whacker”. Zo proberen ze de slangen af te schrikken alvorens er inspecties uitgevoerd worden.

Ondertussen heeft de luchtvaartmaatschappij baas Alan Joyce geschat de A380s niet zal terugkeren in het luchtruim tot 2023, wanneer de vraag naar internationale reizen wordt verwacht te herstellen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button