fbpx
AirlinesDuurzaamheidInnovatieMaatschappijenNieuwsVliegtuigen

United plaatst eerste Amerikaanse order voor supersonische Overture

Als het aan United Airlines ligt moet in 2029 de vliegtijd tussen New York en Londen bijna gehalveerd worden. Daarvoor heeft United een order geplaatst bij Boom, de maker van de Overture.

Over ongeveer vijf jaar moet de Overture haar eerste vlucht maken. Drie jaar later (2029) zou het toestel dan operationeel passagiers moeten vervoeren. United heeft een order geplaatst voor initieel vijftien toestellen. Daarnaast heeft de luchtvaartmaatschappij een optie tot nog 35 vliegtuigen staan.

Met een snelheid van Mach 1.7 (zo’n twee keer zo snel als de huidige vliegtuigen) zou de vliegtijd tussen New York en Londen gereduceerd kunnen worden tot 3,5 uur. CEO van United, Scott Kirby, zei het volgende: “United gaat door met het bouwen van een innovatieve en duurzame luchtvaartmaatschappij. De huidige technologische vooruitgang maakt het haalbaarder om supersonische vliegtuigen in te zetten.”

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button