fbpx
CoronavirusNieuwsOpmerkelijkTransaviaTUI

OVV wil betere inspecties na lang stilstaan van vliegtuigen

Het OVV (Onderzoeksraad voor Veiligheid) heeft donderdag alle maatschappijen gewaarschuwd voor het herintroduceren van vliegtuigen na een langetermijnopslag. Dit deed de raad na twee voorvallen, die te maken hadden met het onjuist vliegklaar maken van lang opgeslagen vliegtuigen.

Deze twee voorvallen leidden voornamelijk tot onjuiste vluchtinformatie, zoals hoogte- en snelheidsindicaties. De twee vliegtuigen hadden kort daarvoor in langetermijnopslag gestaan. Tijdens het vliegklaar maken waren bepaalde hoezen niet verwijderd, en bij het andere incident waren bepaalde buizen onjuist aangesloten. Nader onderzoek naar deze incidenten moeten nog worden uitgevoerd door de raad.

Voorzitter Dijsselbloem meldt in de brief naar de maatschappijen: “Vanwege de te verwachten toename van het aantal vluchten door versoepelingen van coronamaatregelen in binnen- en buitenland, worden de komende maanden veel vliegtuigen weer vliegklaar gemaakt.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button