fbpx
DefensieMilitairNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewType

Nederlandse gevechtsvliegers ontvangen onderscheiding

87 Nederlandse gevechtsvliegers zullen de Amerikaanse Air Medal onderscheiding ontvangen. De F-16 vliegers krijgen deze onderscheiding vanwege de vluchten die zijn uitgevoerd in de strijd tegen ISIS. De missies werden boven Irak en Oost-Syrië gevlogen. Vijftig militairen ontvingen gisteren op Volkel en Leeuwarden de onderscheiding. Nooit eerder ontvingen zoveel militairen een onderscheiding op hetzelfde moment.

De vliegers maakte gezamenlijk vijftienduizend vlieguren verdeeld over drieduizend vluchten boven het conflictgebied. De Air Medal wordt sinds 11 mei 1942 uitgereikt aan vliegers met een verdienstelijke prestatie in air combat sorties.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button