fbpx
IncidentenNieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewVeiligheid

Passagier bestormt cockpit op Amerikaanse vlucht

Een passagier op een vlucht van Delta heeft geprobeerd om de cockpit binnen te komen. De passagier werd gelukkig door reiziger en leden van het boordpersoneel op tijd tegengehouden, aldus getuigen.

De vlucht, uitgevoerd door Delta, die van Los Angeles naar Nashville vloog maakte een noodlanding in Albuquerque, New Mexico. Hier werd man uit het vliegtuig verwijderd met zijn handen en voeten vastgebonden met zip ties. De man in kwestie had herhaaldelijk geschreeuwd “Stop dit vliegtuig” terwijl hij tegen de vloer werd geduwd, dit wordt bevestig door enkele camera beelden van het incident.

Een passagier vertelde CNN dat de man “gewoon opstond en de galley binnenstormde en op de deuren van de cockpit begon te bonzen”. Een andere passagier, Jessica Robertson, beschreef de scène als “angstaanjagend” maar prees het cabinepersoneel voor hun snelle optreden.

De FBI in Albuquerque bevestigde op Twitter dat het had gereageerd op het incident. Delta sprak in een verklaring aan Amerikaanse media “dank uit aan de bemanning en passagiers van Delta Flight 386, die assisteerden bij het vasthouden van de onhandelbare passagier”. “Het vliegtuig landde zonder incidenten en de passagier werd verwijderd door de politie.”

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button