fbpx
AirlinesCoronavirusKLMMaatschappijenNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

Goedkeuring vanuit Brussel voor steun ontslagen KLM-medewerkers

1200 mensen die hun baan bij de KLM hebben verloren krijgen hulp van de Europese Unie om een andere baan te vinden. Deze hulp is in de vorm van een steunmaatregel van 5 miljoen euro. Het geld is bijvoorbeeld bedoeld voor omscholing.

Vele KLM’ers hebben als gevolg van de coronacrisis hun baan verloren bij de KLM. Werk bij de KLM zit er niet meer in en dus wordt er naar alternatieven gekeken. Bij deze zoektocht naar alternatieven worden de medewerkers dus gesteund door de EU. Eerder werd al bekend dat deze steunmaatregel er eventueel zou komen, maar het Europees Parlement moest hier nog goedkeuring voor geven. En die is er nu. Een overgrote meerderheid van het Parlement stemde voor de steun.

De ex-KLM’ers kunnen het geld gebruiken om bijvoorbeeld een opleiding te volgen, een bedrijf te starten of voor loopbaanadvies. Het geld gaat direct naar de medewerkers en gaat dus niet eerst naar KLM. De maatschappij klopte bij Brussel aan voor een steun van 8,4 miljoen euro voor 1851 werknemers. Dit moest komen uit een speciaal potje genaamd: Europees Fonds voor aanpassing door globalisering (EFG). Ontslagen werknemers kunnen daar een beroep op doen als zij door reorganisaties op straat zijn komen te staan. Sinds de corona-uitbraak is het fonds ook opengesteld voor werknemers die zijn ontslagen doordat hun werkgever moet bezuinigen vanwege de pandemie. 

De Europese Commissie beperkte deze aanvraag tot 5 miljoen euro en vroeg hierbij om de overige 3,4 miljoen te laten betalen door het kabinet. Maar KLM heeft besloten om deze 3,4 miljoen voor eigen rekening te nemen. Dit omdat de maatschappij vindt dat zij al genoeg steun hebben ontvangen vanuit het kabinet.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button