fbpx
BoeingNieuwsOpmerkelijkTypeVideoVliegtuigen

Onbemand toestel tankt F-18 | Video

Voor het eerst in de geschiedenis van de luchtvaart is het Boeing gelukt om een onbemand toestel een bemand toestel bij te tanken in de lucht. De Boeing MQ25 Stingray is een drone die ingezet wordt voor tankvluchten. Het eerste toestel vloog op 19 September 2019. Sinds dien is er hard gewerkt om deze mijlpaal te behalen.

Het zestien meter lange toestel is speciaal voor de US Navy ontwikkeld. Het vliegtuig kan zo’n 6800 kilo brandstof meenemen om af te leveren aan andere toestellen. Tijdens de afgelopen test werd er voor het eerst echt brandstof overgedragen van de drone naar de F-18. Deze actie is nog nooit eerder in de geschiedenis uitgevoerd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button