fbpx
CoronavirusNieuwsNL NieuwsRoutes en Bestemmingen

Goed nieuws: Europa kleurt geel

De kaart van Europa kleurt langzaam geel en met de groeiende vaccinatiegraad lijken we steeds meer te mogen. Gisteren werd al bekend dat vakanties in Duitsland en Oostenrijk weer mogen, morgen komen daar een aantal landen bij.

Heel Italië, bijna heel Noorwegen, Luxemburg, Polen, Tsjechië en Slowakije kleuren vanaf morgen geel. Dat houdt in dat niet-noodzakelijke reizen naar dat land, weer mogen. Daarnaast hoeven reizigers bij terugkomst in Nederland niet meer een negatieve test te laten zien of in quarantaine. Dit liet het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.

Populaire bestemmingen zoals Frankrijk, Spanje, Zwitserland en België staan nog op oranje; van Frankrijk is alleen Corsica geel, van Spanje zijn de Canarische eilanden en de Balearen geel. Ook het Verenigd Koninkrijk blijft oranje. De reden dat deze landen niet op oranje gaan is omdat de coronabesmettingen daar nog te hoog zijn, of te langzaam dalen. In de vanaf morgen gele landen is een gestage daling van de besmettingsgraad te zien. Het is aan de landen zelf om nog eventueel inreisbeperkingen voor Nederlanders te hanteren.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button