fbpx
AirbusAirlinesMaatschappijenNieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegtuigen

Qatar Airways houdt A350’s uit voorzorg aan de grond

Qatar Airways heeft besloten om een aantal A350’s aan de grond te houden. Deze maatregel wordt uit voorzorg genomen omdat enkele A350’s problemen met hun verflaag hebben.

Qatar bevestigde gisteren tegenover Reuters dat het oppervlak onder de verf op sommige van haar A350’s sneller verslechterde dan verwacht. Qatar drong erop aan dat het geen leveringen van de koolstof-composiet widebody zou aannemen totdat het probleem was opgelost. De luchtvaartmaatschappij uit de Golfstaten heeft onenigheid gekregen met de Europese vliegtuigbouwer. De maatschappij waarschuwde vorige week dat Airbus “industriële repercussies” te wachten staan als het er niet in slaagt het geschil op te lossen. Maar gaf tot nu toe weinig details over de besprekingen.

De luchtvaartmaatschappij houdt een aantal A350’s aan de grond “tot de aandoening en de hoofdoorzaak zijn begrepen en verholpen”, zei een woordvoerder aan Reuters. Zonder bekend te maken om hoeveel vliegtuigen het gaat. De president-directeur van Qatar Airways, Akbar Al Baker, drong er vorige week bij de raad van bestuur van Airbus op aan in het geschil tussenbeide te komen. Airbus en Qatar hebben uitgebreide zakelijke banden op zowel civiel- als defensiegebied. Daarnaast zeiden twee bronnen dat er in de ruzie ook bredere kwesties op het spel stonden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button