fbpx
AirlinesBoeingDoelgroepFinancieelHistorische LuchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Einde voor historische Lufthansa 707 | Foto’s

Een historische Boeing 707 van de Lufthansa zal morgen gesleept worden naar zijn laatste rustplek in Hamburg.

Morgen negen juni zal er gestart worden met de sloop van de D-ABOD. Na een poging om het toestel te redden werd slechts € 8,000 opgehaald voor de opslag en onderhoudskosten. De actie was gestart door een vriendenvereniging van de 707. Hamburg Airport wil de 707 weghalen omdat het onderhoud van de klassieker veel te duur wordt. Ook Hamburg Airport is slachtoffer van de coronacrisis en is dus genoodzaakt om kosten te besparen.

Laatste overtocht over het gras

60 jaar later maakt de ex-Lufthansa 707 haar laatste overtocht. Helaas niet door de lucht, maar (gedeeltelijk) door het gras. Het toestel stond opgeslagen op Hamburg en is reeds verplaatst naar een andere plek op het vliegveld. Het toestel is verplaats naar stand 48. Hier zal de ontmanteling plaatsvinden vanaf morgen. Het vliegtuig zal echter niet voor altijd verdwijnen. Het veilingshuis Dechow zal onderdelen veilen zoals cockpit instrumenten en flaps. De overige delen van het vliegtuig zullen zoveel mogelijk gerecycled worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button