fbpx
InnovatieNieuwsOpmerkelijkRuimtevaart

Bieder betaalt 28 miljoen voor ruimtereis

Een stoeltje op een ruimteschip met Jeff Bezos als gezelschap ging op zaterdag weg voor ongeveer 28 miljoen dollar, met dit bedrag werd het bieden voor de sightseeing trip op de Blue Origin afgesloten.

Het winnende bod

Binnen vier minuten na de opening van de live veiling op zaterdag, werd een bod van 20 miljoen dollar gehaald. Het bieden sloot zeven minuten na het begin van de veiling. De identiteit van de winnaar werd nog niet bekendgemaakt.

Jeff Bezos, Blue Origin’s oprichter en CEO van Amazon heeft het tegen zijn collega’s Richard Branson en Elon Musk opgenomen. Hij wil als eerste buiten de atmosfeer te komen. Hij zei in een interview: “Het zien van de Aarde buiten de atmosfeer doet iets met je. Het verandert je relatie met deze planeet, met de mensheid,”

Toen het maandenlange biedproces voorafgaand aan de live veiling op zaterdag werd afgesloten, stond het winnende bedrag op 4,8 miljoen dollar. Dit werd verder aangewakkerd door inzendingen van meer dan 6.000 mensen uit ten minste 143 landen, aldus Blue Origin. “De rijkste man ter wereld in de ruimte zetten is natuurlijk goeie reclame voor het bedrijf. Maar ook voor ruimte reizen als particulier,” vertelde Morgan Stanley.

De concurrentie

Branson, oprichter van Virgin Galactic, kan echter proberen om Bezos’ zijn show te stelen. Hij moet hiervoor deel nemen aan een mogelijke testvlucht van Virgin’s VSS Unity. De idee achter deze race is dat ruimtereizen “normaal” zal worden naarmate de technologie zich verbetert. Volgens UBS kan de ruimtevaart tegen 2030 een jaarlijkse markt van drie miljard dollar zijn.

©Ronrosano, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Blue Origin en Virgin Galactic, evenals SpaceX, hebben ook gesproken over het gebruik van hun raketten om afgelegen steden met elkaar te verbinden. Volgens UBS zou die markt meer dan 20 miljard dollar waard kunnen zijn. Maar verschillende hindernissen, zoals certificering, kunnen het plan tegenwerken.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button