fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkVeiligheid

IndiGo ATR-72 krijgt dubbele klapband tijdens landing | Foto’s

Tijdens een landing op de luchthaven van Hubli incasseerde een ATR-72 van IndiGo een dubbele klapband. Het toestel moest van de baan worden gesleept een heeft flinke schade. Er vielen geen gewonden.

De ATR-72 van IndiGo had volgens lokale bronnen meerdere pogingen nodig om te landen. Bij de eerste poging werd het neuswiel al beschadigd door een harde klap. Dit omdat er flinke windstoten waren. Hierdoor moesten de piloten een doorstart maken en vlogen voor ongeveer 30 minuten in een zogenoemde holding. Na deze 30 minuten probeerde de piloten opnieuw om het (al beschadigde) toestel aan de grond te krijgen. Ditmaal met ‘succes’: het toestel bleef veilig aan de grond. Hoewel het toestel uiteindelijk veilig aan de grond stond, was er wel veel schade.

Aan boord waren slechts vijf passagiers. Allen bleven ongedeerd. Maar het toestel heeft wel flinke schade, het moest van de baan worden gesleept en zal de komende tijd niet kunnen vliegen als gevolg van de schade.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button