fbpx
CoronavirusNieuwsNL NieuwsVeiligheid

Cyprus, Kroatië, Kos en Rhodos kleuren weer geel

De reisadviezen voor een aantal landen zijn door het ministerie van Buitenlandse Zaken versoepelt en vakanties worden niet langer afgeraden.

De reisadviezen voor Cyprus, Kroatië (met uitzondering van de regio Sjeverna Hrvatska), Liechtenstein, Zwitserland en de Zuid-Egeïsche Eilanden van Griekenland worden donderdag versoepelt. Dit betekent dat vakanties naar deze gebieden niet langer meer worden afgeraden. Daarnaast gaat het reisadvies voor Ijsland, Polen en Roemenië naar groen.

Wijs op reis

Het ministerie geeft wel aan dat reizigers alert moeten blijven en dat de situatie snel kan veranderen.

“De situatie in een land kan snel veranderen, zoals eerder het geval was op de Zuid-Egeïsche eilanden. De cijfers daar gaven aanleiding om op 30 mei het reisadvies van ‘geel’ weer naar ‘oranje’ te zetten.”

Ook moeten vakantiegangers zich goed informeren naar de beperkingen per land. Landen kunnen op groen staan, maar kunnen alsnog inreisbeperkingen opleggen.

Oproep aan jongeren om zich te laten testen

Het RIVM heeft gevraagd aan jongeren tussen de 17 en 24 jaar om zich uit voorzorg te laten testen bij terugkomst uit de Spaanse Eilanden of Portugal. De afgelopen dagen ziet het RIVM een stijging van het aantal reizigers dat met een coronabesmetting terugkeert uit landen met een geel reisadvies.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button