fbpx
AirlinesMaatschappijenNieuwsPiloten en Crew

Britse luchtvaart- en reissectoren in protest voor minder reisrestricties

Volgens de Telegraaf gaan aanstaande woensdag de Britse luchtvaart- en reissectoren een grote actiedag houden. De branches willen zo druk op de regering zetten om sneller met versoepelingen te komen van de reisbeperkingen in het Verenigd Koninkrijk.

Verschillende werknemers van de luchtvaart- en reissector zoals piloten, stewardessen en reisagenten zullen komende woensdag staken. Zij zullen zich verzamelen bij het centrum van de hoofdstad en grote Britse luchthavens zoals Heathrow en Manchester. Daar zullen de werknemers actie gaan voeren in de hoop om zo meer steun te krijgen voor hun uitgangspositie.

Onlangs klaagde Ryanair al tegen de Britse regering over het zogenaamde ‘stoplicht’-systeem met reisadviezen. De Ierse prijsvechter ergerde zich eraan dat het Verenigd Koninkrijk maar weinig bestemmingen heeft staan op zijn lijst van landen zonder quarantainevereisten. Volgens Ryanair, die samen met Manchester Airports Group juridische stappen optrekt, ontbreekt het vooral aan transparantie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button