fbpx
BoeingIncidentenNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenRotterdam The HagueTransaviaVeiligheidVliegtuigen

Transavia-vlucht keert terug naar Rotterdam

Een Boeing 737 van Transavia steeg op vanuit Rotterdam The Hague Airport en keerde boven Antwerpen terug.

Vlucht HV5689 steeg op vanuit Rotterdam voor een vlucht naar Ibiza. De Boeing 737 van Transavia steeg op van baan 24 op Rotterdam en klom vervolgens naar het zuidwesten. Boven Antwerpen op een hoogte van zo’n 24.000 voet begon het toestel een rechterbocht te maken terug naar het vliegveld van Rotterdam. Het toestel is geland op baan 24 op Rotterdam. Het gaat om het toestel PH-HZD, een Boeing 737-8K2 en is 22 jaar oud.

Een foute indicatie in de cockpit is volgens Transavia de reden geweest voor het terugkeren naar Rotterdam. De bemanning besloot terug te keren naar Rotterdam omdat de fout daar beter opgelost kon worden dan op Ibiza. De passagiers zijn inmiddels met een vervangend toestel onderweg naar Ibiza.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button