fbpx
AchtergrondBoeingIncidentenTypeVeiligheidVideoVliegtuigen

Terugblik: ANA 767 maakt harde landing met rompschade

In 2012 maakte een Boeing 767-300(ER) van ANA een harde landing geforceerd op de neus op Tokyo Narita Airport.

Vlucht NH956 was op weg van Beijing (China) naar Tokyo Narita (Japan) met 193 mensen aan boord. Bij harde zijwind maakte het vliegtuig een harde neuswiel-landing. Het vliegtuig liep door de landing aanzienlijke schade op aan het neuslandingsgestel. De romp werd gebogen waardoor er rimpels en scheuren zijn ontstaan. De vluchtdatarecorder registreerde een verticale versnelling van 1,8 G toen het neuswiel de grond raakte. Naast een paar schaafwonden is er niemand serieus gewond geraakt tijdens de landing.

Op het Youtube-kanaal AVweb is de video van de harde landing te zien met beelden van de scheuren in de romp:

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button