fbpx
AirbusAirlinesNieuwsVliegtuigen

Nog maar drie af te leveren Airbus A380’s

De eerste levering van de Airbus A380 ging in 2007 naar Singapore Airlines. 15 jaar later, in 2022, zal de allerlaatste levering van de A380 zijn, die naar Emirates gaat.

Zoals iedereen weet gaat de A380’s binnenkort stoppen met vliegen. De leveringen zullen binnenkort ook stoppen, de laatste drie A380’s zullen naar Emirates gaan. Sir Tim Clark, CEO van Emirates, onthulde eerder dat er dit jaar twee toestellen zouden worden geleverd, en dat de laatste drie volgend jaar zouden komen. Aangezien nu de tweede levering van 2021 is geweest, zal het nog even wachten zijn voordat er meer toestellen komen. Volgens ch-aviation.com komen de laatste drie A380’s voor Emirates in januari, maart en mei in 2022.

Het tijdperk van de A380 zal wellicht niet voorbij gaan. Aangegeven in een vorig artikel, heeft Airbus plannen om de A80 om te zetten in een A380-combi. Zo is er plaats voor zowel vracht als passagiers. In het vorig artikel staat ook: ”Maatschappijen als Lufthansa en Singapore Airlines lijken gemengd op het idee te reageren, maar een woordvoerder van Emirates noemde het toestel al “goed gepositioneerd” voor de huidige vraag naar luchtvrachtvervoer.” Ook luchtvaartexperts twijfelen of de A380-combi een goed idee is, gezien het hoge leeggewicht van het toestel. Ook zullen er veel componenten moeten opnieuw worden ontworpen.

De allerlaatste A380 is al gemaakt en wacht nu op haar klant Emirates:

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button