fbpx
CoronavirusNieuwsNL NieuwsVeiligheid

Vanaf morgen weer op vakantie naar Frankrijk

Vanaf donderdag 24 juni gaat het reisadvies van onder andere Frankrijk van oranje naar geel. Dat laat het ministerie van Buitenlandse zaken weten in een persbericht vandaag.

Binnen de Europese Unie gaan België (behalve het Brussels Hoofdstedelijk Gewest), Estland, Frankrijk, Griekenland (behalve Athene), de regio Sjeverna Hrvatska in Kroatië (inclusief Zagreb), Litouwen en Slovenië van oranje naar geel. Dat houdt in dat de Rijksoverheid vakantiereizen naar deze gebieden niet meer afraad. Dit betekent niet dat de hierboven genoemde landen geen inreisbeperkingen meer opleggen aan reizigers uit Nederland. Om op vakantie te gaan naar Frankrijk moet men bijvoorbeeld volledig gevaccineerd zijn of een recente negatieve PCR-test kunnen laten zien. Spanje blijft helaas, ondanks de verbeterende coronacijfers, op oranje.

Het ministerie benadrukt wel dat reizen een risico blijft en dringt erop aan om de reisadviezen goed in de gaten te houden op Nederlandwereldwijd.nl.

Lissabon naar oranje door deltavariant

De zorgwekkende deltavariant zorgt ervoor dat Lissabon vanaf morgen oranje kleurt. Alleen noodzakelijke reizen zijn dus toegestaan naar de Portugeese hoofdstad. Reizigers die terugkomen naar Nederland moeten vanaf donderdag een negatieve test laten zien bij terugkomst en in quarantaine. De rest van Portugal blijft voorlopig wel geel.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button