fbpx
AchtergrondAirbusInnovatieNaast het nieuwsOpmerkelijkTypeVideoVliegtuigen

Een kijkje in het ‘brein’ van de A350 | Video

Vliegtuigen van vandaag de dag zijn zeer afhankelijk van computers en data. Maar waar wordt al deze data opgeslagen? In deze video ziet u de ‘computerkamer’ die zich onder de cockpit van een A350 bevindt.

Moderne vliegtuigen zijn volgens sommige vliegende computers. Vergeleken met vroeger heeft een vliegtuig ontzettend veel data en sensoren. Waar vroeger nog op de hand werd gevlogen, worden piloten vandaag de dag gepamperd met ontzettend veel gegevens. Als voorbeeld: een A350 heeft 50.000 sensoren aan boord en slaat elke vlucht ongeveer 2,5 terabytes aan data op. Deze dat wordt in een ‘serverroom’ opgeslagen die zich onder de cockpit bevindt. In deze video ziet u, hoe dat eruit ziet:

© bjornpilot

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button