fbpx
General aviationIncidentenNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegtuigen

Opnieuw buitenlanding langs autoweg, nu in Hardenberg

Een zweefvlieger heeft gistermiddag in een maïsveld naast de autoweg N34 bij Hardenberg zijn toestel noodgedwongen aan de grond gezet.

De piloot was één van de deelnemers aan een wedstrijd waarvoor zo’n 25 vliegers eerder die middag op vliegveld Hoogeveen waren gestart. Nadat boven Hardenberg de thermiek plotseling wegviel restte de onfortuinlijke piloot niets anders dan met zijn Schleicher-zwever een noodgedwongen landing in een maïsveld ter hoogte van het Holt te maken.

Bij de landing raakte niemand gewond. Opgeroepen hulpdiensten hoefden niet in actie te komen. Het voorval trok veel bekijks.

Sjoerd Looijenga

Redacteur. Na een jarenlange journalistieke carrière in de omroepwereld heeft Sjoerd zich sinds 2019 op zijn andere passie gestort: de wereld van de luchtvaart. Naast Up schrijft hij ook voor Piloot en Vliegtuig en het AOPA-magazine.

Gerelateerde artikelen

Back to top button